Det var hetsk stämning under Djurgårdens kvalmatch mot Rijeka. Foto: Bildbyrån

Djurgården bötfälls efter Europamatcher

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har fått 32 500 euro (cirka 335 000 kronor) i böter för supportrarnas beteende under kvalmatcherna mot kroatiska Rijeka. Orsakerna som nämns är ”provokativa budskap”, beträdande av planen och pyroteknik.

”Djurgården har nyligen mottagit beslut från Uefa som innefattar böter på en ansenlig summa”, skriver klubben på sin hemsida.

Djurgården tog sig vidare i kvalet till Europa Conference League då man besegrade Rijeka i ett dubbelmöte. Men det blev ett dyrt dubbelmöte.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har bötfällt klubben för incidenter vid bägge matcherna.

Man har fått 10 000 euro i böter för ett provokativt budskap i samband med bortamatchen och sammanlagt 22 500 euro för publikens beträdande av planen och pyroteknik under hemmamatchen.

”Djurgården vill ta tillfället i akt att uppmana dig till att bidra till en positiv matchupplevelse – för alla! Pyroteknik är förbjudet att antända på läktaren, likaså är det förbjudet att beträda planen eller området nedanför den läktare du befinner dig på”, skriver Djurgården

I kväll möter Dif rumänska Sepsi i returmötet på hemmaplan. Bortamötet vann man med 3-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.