Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Aftonbladet/Bildbyrån

Edvardsens drömmål visade vägen för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Victor Edvardsen gav Djurgården en drömstart i Conference League-kvalet mot APOEL Nicosia när han från halva plan skickade iväg ett skott som singlade in över en chanslös Vid Belec i gästernas mål.  1-0 blev till slut 3-0 och ett drömläge inför returen.

– Det går fort, jag ser att keepern är långt ute och klappar till den, så det var riktigt härligt, säger Edvardsen till SVT Sport.

– Vi har gått och väntat på den där, trodde Victor skulle göra en senast mot Kalmar när deras målvakt spelade långt ute, men nu gjorde han det idag i stället, säger tränare Kim Bergstrand till Aftonbladet.

Redan i den nionde minuten kom Edvardsen drömmål och gav Djurgården en drömstart. Målet gav hemmalaget självförtroendet att rulla boll och det dröjde en halvtimme innan cyprioterna lyckades etablera något eget spel.

Hemmalaget bars fram av en salig hemmapublik och hade bud på fler mål, men fick nöja sig med 1-0 i halvtid.

I den andra ökade Hjalmar Ekdal på till 2-0 efter en fin framspelning av Hampus Findell innan inbytte Gustav Wikheim sköt 3-0.

– Härlig känsla, vi kommer ut och spelar som vi ska och jag tycker vi vinner rättvist, kommenterade Haris Radetinac efter matchen.

Enda negativa för Djurgården var att Rasmus Schüller fick ett rött kort och missar returen den 23:e på Cypern.

– Tur att killarna fixade det utan mig och att vi har ett bra resultat att ta med oss till Cypern, säger Schüller till SVT Sport.

Klipp: Edvardsen om drömmålet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Aftonbladet/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.