Djurgårdens Hayley Dowd i närkamp med Kalmars Allison Pantuso. Foto: Fredrik Persson/TT

Djurgårdens drömstart – avgjorde mot Kalmar i 19:e minuten

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården fick en drömstart mot Kalmar.

Efter 19 minuter hade hemmalaget en 3–0-ledning – och där var matchen avgjord.

Djurgården vann till slut med 4–0.

Den tolfte omgången i damallsvenskan är inledd.

Först ut var Djurgården, inför mötet tionde i tabellen, och Kalmar, tätt bakom Djurgården.

Stockholmsdamerna skulle dock se till att avståndet lagen emellan ökade. På hemmaplan lyckades de avgöra redan efter 19 minuter.

Stina-Lisa Johansson var första kvinna att sätta bollen i nät redan efter sju minuter och fyra minuter senare var Hayley Dowd framme igen. 2–0 redan efter elva minuter var redan där en drömstart, men Tove Almqvist skulle sedan i den 19:e minuten utökade ledningen till 3–0.

”Tre olika mål”

– Det är tre olika mål. Vi visar att vi kan göra mål på olika sätt, säger hemmalagets Tilde Lindwall, som spelade fram två av målen, i halvtidspausen i Viaplay.

En bekväm ledning var skapad och Djurgården verkade sedan luta sig tillbaka i andra halvlek. Kalmar jagade reducering, men tilläts inte nå bakom Kelsey Daugherty i hemmaburen.

– Det viktiga var att hålla nollan, säger Sara Olai.

Men på tilläggstid lyckades Djurgården sätta pricken över i:et när Lova Lundin med ett klassavslut satte 4–0.

Djurgården kliver i och med trepoängaren, om än temporärt, upp på en sjundeplats i tabellen. Kalmar råkade ut för sin sjätte bortaförlust av sex möjliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.