Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Viaplay

Tung debut för Lindahl när Djurgården förlorade

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, 39, är tillbaka i damallsvenskan efter sju säsonger utomlands.

Under måndagskvällen debuterade hon för Djurgården mot sitt tidigare lag Linköping – och man kan inte direkt påstå att det var en drömåterkomst.

– Det andra målet är väldigt konstigt, säger Lindahl.

Amalie Vangsgaards 1–0-mål kunde Lindahl kanske inte att göra så mycket åt men Stina Lennartssons 2–0 såg allt annat än otagbart ut även om bollen ändrade riktning och kom mot målet i en hög, konstig båge.

– Första målet kan man ta en annan dag kanske men det är ett bra avslut och det andra målet är väldigt konstigt, vilken konstig skruv som letar sig in vid ribban. Det är svårt att säga något om det, jag måste kolla på reprisen, säger Lindahl.

Djurgården gjorde dock sitt bästa för att göra match av det hela i den andra halvleken och Tilde Lindwalls fina reducering i den 57:e minuten såg till så att ett hopp tändes, men närmare än så kom de aldrig.

I och med segern närmar sig Linköping serieledaren Rosengård. I dagsläget skiljer det två poäng mellan lagen, men då har Rosengård en match mindre spelad.

– Det är alltid gött med en vinst. De fick lite tryck på oss i andra halvlek, vi får kolla på det, men en vinst är vinst så det är gött. Nu gäller det att vi fortsätter att plocka trepoängare och sen får vi göra vårt yttersta för att vinna mot Rosengård nästa gång vi möter dem, säger Linköpings Michelle De Jongh till Viaplay.

KLIPP: Lindahl om debuten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

1 - 2

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 842
Domare: Ulrica Löv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.