Djurgården tappade ledning i Conference League-kvalet mot Luzern

Djurgården fick en drömstart i Conference League-kvalet.

Sedan vände FC Luzern och vann med 2–1.

Djurgården klev under torsdagskvällen in i Europa Conference League-kvalet där schweiziska FC Luzern stod för motståndet.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen. I den fjärde minuten visade Magnus Eriksson varför hans vänsterfot är så värdefull för de blårandiga. En perfekt slagen frispark som Jesper Löfgren höll sig framme på när Luzern-försvaret inte fick undan bollen.

Gästerna lyckades sedan replikera efter drygt en halvtimme genom Kemal Ademi. Martin Frydek tog sig runt på vänsterkanten och slog ett fint inlägg där anfallaren helt obevakad fick nicka in kvitteringen.

Trippelbyte i andra

Med dryga halvtimmen kvar agerade Djurgårdens tränarduo. Ett trippelbyte genomfördes där Gustav Wikheim, Lucas Begvall och Joel Asoro kom in i spel. Tio minuter senare visade Wikheim och Asoro att de var ett offensivt hot att räkna med. Norrmannen tog sig runt på vänsterkanten och spelade in till Asoro vars avslut styrdes undan av Luzern-försvarare.

I den 79:e minuten byttes Jakub Kadak in för bortalaget och mittfältaren hann vara på planen i tre minuter innan han rullade in ledningsmålet för gästerna. Den forne stortalangen Max Meyer lämnade över bollen till 22-åringen som rann igenom Djurgårdens försvar och vändningen var ett faktum.

2–1 till gästerna stod sig matchen ut vilket innebär rejäl uppförsbacke för blåränderna inför returen på bortaplan nästa vecka.

Tufft även för annat Stockholmslag

Borta i Nederländerna tog Twente emot Hammarby. Twente tog ledningen via en hörna och 1-0 stod sig matchen igenom. De var genomgående det bättre laget.