Djurgården körde över Malmö – första titeln på 13 år

Djurgården är mästare i Svenska cupen.

Stockholmsklubben körde över Malmö FF med 3-0 och säkrade sin första titel på 13 år.

– Känslan är otrolig. Vi har krigat för det här en hel försäsong och nu känns det bara fantastiskt, säger målskytten Kerim Mrabti till SVT Sport.

Cupfinalen började med huvudbry direkt för MFF-tränaren Magnus Pehrsson. Efter blott tolv minuter tvingades Behrang Safari lämna matchen med skada i baksida lår. Han ersattes av Egzon Binaku.

Kort därefter kunde också Jacob Une-Larsson ge Djurgården ledningen. Dif-backen klev upp på hörna och på bortre stolpen kunde han omarkerad skicka in 1-0.

Markus Rosenberg skapade MFF:s bästa målchans i första halvlek när han tog ett oväntat och hårt skott från 25 meter. Andreas Isaksson släppte retur men hann före en framstormande Carlos Strandberg – även om Isaksson fick ont i armen i samma situation.

Skandalscener i slutminuterna

Den andra halvleken inleddes precis som den första – med ett mål för Djurgården. Felix Beijmo klev fram på högerkanten och skickade in ett lågt slaget inlägg i straffområdet som Kerim Mrabti stormade fram på och styrde in 2-0.

I den 80:e minuten sattes också spiken i MFF-kistan. I en snabb omställning fem-mot-tre serverade till slut Fredrik Ulvestad lagkamraten Jonathan Ring in i straffområdet och Ring placerade in 3-0.

I slutet av matchen tog sig flera åskådare på Malmös kortsida ner från läktaren. Bengaler kastades in på planen och flera knallskott har avfyrades. Matchen avbröts som följd och spelarna lämnade planen – men fem minuter senare kunde matchen återupptas.

Första titeln på 13 år

3-0 stod sig matchen ut och Djurgården säkrade därmed sin första titel sedan 2005.

– Vi spelar väldigt bra i dag och är bra defensivt. Jag tycker inte att Malmö har så mycket framåt.  Direkt i andra halvlek får vi in 2-0 och det känns som att luften går ur dem, säger Kerim Mrabti till SVT Sport.

Hur mycket betyder det här för er?

– Det betyder otroligt mycket. Både vi och Malmö hade det ganska tufft inför den här matchen och nu blir det perfekt för oss att få den här vinsten. Det blir en rejäl boost för resten av säsongen.

För regerande allsvenska mästaren Malmö FF ser det betydligt mörkare ut. Efter cupmissen får man nu fokusera på att försöka klättra från sin åttondeplats i ligaspelet samtidigt som man ska kvala till Europa.