Elfsborgs Issam Jebali (mitten) kvitterade på straff 2-2 mot Djurgården. Foto: TT.

Djurgården missade att sätta press på Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Serietvåan Djurgården fick visserligen med sig en poäng från Borås och 2-2 mot Elfsborg och närmade sig i alla fall tillfälligt Malmö FF i serietoppen. Men man tappade två och det är bara sex omgångar kvar av serien. Just nu är man sex poäng efter Malmö som har en match mindre spelad.

– Vi leder två gånger och så kommer straffen. Det är klart att det är en besvikelse men sett över 90 minuter kanske det är rättvist, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More.

I den 89:e minuten hade Dif ett gyllene läge att avgöra men frie Aliou Badji, som byttes in i andra halvlek, fick snedträff och hoppet om en seger försvann med bollen över kortlinjen.

Djurgården sköljde över Elfsborg i upptakten av matchen i Borås och i den åttonde minuten dunkade Magnus Eriksson in 1-0, vilket kunde följts av fler mål.

När Djurgården inte omsatte sina chanser i mål passade Viktor Prodell på att smyga fram och vinkla in

1-1 i mitten av andra halvlek bakom inbytte målvakten Tommi Vaiho.

Hands gav Elfsborg straff och 2-2

Med kvarten kvar fick Djurgården effekt av högt presspel och Kim Källström kom farande i en omställning. Efter väggspel med Gustav Engvall chippade veteranen in 2-1 för Djurgården på ett elegant sätt.

Glädjen blev dock kortvarig. Felix Beijmo stoppade oavsiktligt bollen med armbågen och domarn blåste straff för Elfsborg även om Beijmo pekade mot bröstet.

Issam Jebali var säker från straffpunkten, 2-2, och Vaiho kunde inte göra något.

– Det var en tuff match och vi fick kämpa för att få en poäng vilket var okej, säger Jebali. 

Mrabti blir borta säsongen ut

Förutom två tappade poäng i jakten på Malmö få Djurgården klara sig utan sin mittfältare Kerim Mrabti resten av säsongen. 23-åringen fick en känning i lårmuskeln mot Örebro och i dag kunde det konstateras att skadan är värre än befarat.

– Det ser ut nu kommer han inte kunna spela mer den här säsongen. Det är svaret vi fått från röntgenläkarna, säger naprapaten Christian Andersson till Djurgårdens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.