Djurgården och Molde delade på poängen. Foto: Bildbyrån

Joel Asoro avgjorde för Djurgården – på tilläggstid

Inhopparen Joel Asoro blev stor hjälte då Djurgården spelade sin första hemmamatch i ett Europa-gruppspel genom tiderna. På tilläggstid avgjorde han till 3-2 och Djurgårdssupportarna fick fira.

– När bollen gick in så flög allt ut från skallen och jag firade som en galning, säger Asoro till SVT Sport.

Det var strax innan paus som norska Molde fick en något tveksam straff då Jesper Löfgren var i duell med Ola Brynhildsen.

Djurgårdsklacken försökte psyka straffskytten Datro Fofana, men han slog in den och hyssjade sedan publiken.

Det ledde till ett gult kort för målskytten.

1-0 stod sig till paus, men bara fem minuter in i andra kvitterade Djurgården. Efter en stökig situation nickade Amadou Doumbouya in sitt första mål i Djurgården och den gången var det Molde som ville ha frispark.

Kort därefter var Victor Edvardsen nära att föra upp stockholmarna i lednigen, men Doumbouya var på bollen och det blev därmed offside.

Fofana fortsatte att vara inblandad i många situationer och i den 57:e minuten fick han sitt andra gula för kvällen och visades ut.

Direkt efter det kom 2-1 för Djurgården. Magnus Eriksson hittade Emmanuel Banda i en klurig variant.

Trots en man mindre lyckades Molde kvittera med tretton minuter kvar av ordinarie speltid. Emil Breivik med ett skott mellan benen på målvakten Alexander Vasjutin.

2-2 såg också ut att bli slutresultatet, men på tilläggstid hamnade bollen hos den 23-åriga målsprutan Asoro som gjorde mål från nära håll.

– Det var en extrem lättnad. Jag tycker vi gör en jättebra match utom en del i andra halvlek, säger Djurgårdens Magnus Eriksson till SVT Sport.

– Jag är i extas. Jag är så glad, säger målskytten Emmanuel Banda till SVT Sport.

Djurgården står nu på fyra poäng efter två matcher. De delar därmed ledningen i gruppen med Gent som de möter den 6 oktober.