Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TV6

Hammarby vann trots Madelen Janogys utvisning

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys Madelen Janogy blev förbannad, tryckte till Matilda Plan i bröstet – och fick rött kort direkt.

Men stjärnan kunde andas ut. Trots hennes hjärnsläpp lyckades Hammarby hålla undan och vann derbyt borta mot Djurgården med 1-0.

– Jag är ledsen och det är onödigt, säger hon till TT.

Hammarby är fortsatt obesegrade i årets damallsenska. Inför 3 848 personer på ett regntungt Stadion pressades de på slutet, men trots en spelare mindre på planen lyckades de hålla undan, hålla nollan och hålla i serieledningen – lagets femte raka seger.

Janogy fick syna det röda kortet och var nedslagen efteråt.

– Jag knuffar ju henne efter domaren har blåst. Så här i efterhand, med facit i hand, är det klart att jag är ledsen och det är onödigt, säger Janogy.

Bad om ursäkt till laget

Hammarby vann med 1-0 och både fans, och kanske framförallt Janogy, bör tacka målvakten Anna Tamminen för det. Finskan storspelade när Djurgården tryckte på.

Enligt TT tog Janogy ett snack med både domaren Tess Olofsson och det egna laget efteråt.

– Hon säger att det är ett slag men jag var tydlig med att jag knuffar med öppen handflata. Det är inte rätt heller men det var i stundens hetta. Jag har pratat med laget och bett om ursäkt.

Cooney-Cross krossade in den

Matchens enda mål gjordes av Simone Boye Sörensen som kunde tåa in bollen efter en tilltrasslad situation där bollen krossats in från Kyra Cooney-Cross.

– Den kommer tätt på mål och så kommer det en andraboll och så går den i mål, det var skönt, säger Boye Sörensen i Viaplays sändning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

OBOS Damallsvenskan

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

0 - 1

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Stockholms Stadion, Stockholm
Publik: 3871
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.