Efter succén – föll mot Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

1-1 borta mot Galatasaray.

Men borta mot Djurgården blev det 0-3-förlust för Östersund.

– Lite besviken förstås med resultatet, säger Graham Potter till SVT Sport.

Östersund är tillfälligt tillbaka i den allsvenska bubblan sedan succén i Turkiet i veckan när man slog ut Galatasaray i Europa League-kvalet. Och det blev en svidande 0-3-förlust borta mot Djurgården.

– Lite besviken med resultatet förstås, men stolt över spelarna hur de fortsatte pressa i andra halvlek. Hade några halvchanser, men inte tillräckligt många målchanser. Deras andra mål (83:e minuten) stängde matchen, säger Östersundstränaren Graham Potter till SVT Sport.

Olsson med pannan x2

Stor hjälte i Stockholm blev 34-årige mittbacken Jonas Olsson som nickade in matchens första och sista mål på fasta situationer.

– Även fast man är mittback och ska glidtackla och så vidare finns det inget roligare än att göra mål. Tycker vi gör en riktigt bra match, säger matchvinnaren till SVT Sport.

Fokus på Europa League – igen

För Östersund väntar nu tredje kvalomgången i Europa League. På torsdag nästa vecka ställs man mot Fola Esch från Luxemburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.