Djurgårdens Marcus Danielson, till höger, i en duell mot Luzernspelare. Foto: Bildbyrån

Djurgården utslaget ur Conference League

Europaäventyret är över för Djurgården.

Borta mot Luzern krävdes seger med ett mål för att tvinga fram en förlängning.

Men matchen slutade 1-1, och totalt 3-2 till Luzern över två matcher.

Efter 1-2 hemma mot Schweiziska Luzern var uppförsbacken tuff för Djurgården i returen. Och inte blev den enklare när det var Luzern som gjorde matchens första mål genom Marco Burch i 27:e.

Djurgården skulle få till en viktig reducering i sjätte tilläggsminuten i första halvlek när Joel Asoro till höger i straffområdet sköt mellan benen på en försvarare och in vid vänstra stolproten.

Ett mål som verkade ge laget energi. För i andra halvlek inledde Djurgården med ett bra tryck mot Luzern, och vaskade fram flera heta chanser. Men något mål lyckades Djurgården inte få till, och Luzern vann dubbelmötet med 3-2.