Kalle Holmberg jublar efter sitt 2-2-mål. Foto: Bildbyrån

Djurgården vände mot Malmö – efter tre snabba mål

Malmö såg ut att ta en komfortabel seger borta mot Djurgården.

Men efter två Dif-mål på bara 79 sekunder – och ett tredje sju minuter senare – blev det inte en enda poäng till MFF.

– Otroligt skönt, säger Kalle Holmberg.

Serieledande Malmö FF spelade bra och kontrollerade länge matchen på Tele2 Arena.

Efter två snygga mål av Ola Toivonen ledde laget även matchen med 2–0, när det bara återstod tio minuter.

KLIPP: Toivonens två mål

Ulvestad nickade in 1–2

Men då – efter en tid av bra Djurgården-spel – ändrades allt på mer eller mindre en och samma gång. Först, i den 81:a minuten, nickade Fredrik Ulvestad in en hörna.

Och sedan, blott 1,19 senare, kom även 2–2. Efter ännu en hörna blev det stökigt framför mål, men till sist fick inhopparen Kalle Holmberg foten på bollen och satte kvitteringen.

Chilufya assisterade

Men det skulle bli bättre än så. Får sju minuter senare dök Holmberg ånyo upp. Denna gång störtade han fram vid målområdeslinjen och stötte in Edward Chilufyas inspel – och ställningen var helt plötsligt 3–2 till Djurgården.

– Klart att det är tufft. Men vi trodde på det. Vi gav oss själva chansen, och skapade ganska mycket på sista tredjedelen i slutet. Väldigt skönt med vinst så klart, säger Holmberg till SVT Sport.

”Är för dåligt”

Efter Djurgårdens ledningsmål inleddes en period med hård Malmö-press. Men bortsett från några inlägg så var det aldrig ens nära en kvittering.

– Det är för dåligt. Det är för mycket juniormisstag, det får inte hända, säger Malmös Ola Toivonen till Dplay.

I och med segern bröt Djurgården en sex matcher lång svit utan seger och avancerade till femte plats i tabellen.