Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Djurgårdsstjärnan om statusen inför cupfinalen: ”Får ta dag för dag”. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Djurgårdens Tobias Gulliksen tveksam till spel inför cupfinalen: ”Får ta dag för dag”

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Gulliksen ådrog sig en skada mot Malmö FF.

Djurgårdens offensiva pjäs är nu osäker till spel inför cupfinalen med ett svullet knä.

– Vi får ta dag för dag, säger han till SVT Sport.

Tobias Gulliksen tvingades bryta Djurgårdens möte med Malmö FF i torsdags efter att ha skadat knät. 20-åringen saknades sedan i söndagens drabbning mot Gais och yttern går nu en kamp mot klockan för att hinna bli spelklar till cupfinalen på onsdag.

– Jag vet inte när jag blir spelklar, men knät är fortfarande svullet. Svullnaden måste ner. Vi tar en dag i taget, säger han till SVT Sport.

Du har inte fått någon prognos?

– Nej, det är svårt att säga nu. I dag var jag med och testade lite (på Djurgårdens träning, reds.anm), vi får ta dag och dag och se hur läget är.

Saknas norrmannen även på onsdag är det ett tufft avbräck för Djurgården – vars offensiv redan har ifrågasatts. I förlusten mot Malmö FF senast gick laget från matchen med noll skott på mål.

– Vi får vara lite mer effektiva. Vi ska göra mycket av samma och kriga på. Sedan är det en cupfinal så den lever sitt eget liv. Jag tror vi tar guldet, avslutar Gulliksen.

Glädjande för blåränderna är dock att Lucas Bergvall, som fick läkarbehandling mot Gais, har gett klartecken för spel inför finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.