Djurgårdens tränare Pierre Fondin. Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens tränare slår tillbaka mot skriverierna

Uppdaterad
Publicerad

Det har skrivits om en lång skadelista och en påstådd spricka i truppen.

Men så illa är det inte i Djurgården, enligt huvudtränaren Pierre Fondin.

– Jag har fått jäkla bra feedback från spelarna. Det är också min uppgift att ta vissa beslut som gör att vissa kommer vara supernöjda med mig och andra mindre nöjda, säger Fondin till SVT Sport.

Förra veckan skrev Aftonbladet om en påstådd spricka mellan Djurgårdens spelartrupp och tränaren Pierre Fondin. Endast sex spelare medverkade vid träningen onsdagen den 7 april.

– Vi hade inga matcher och hade valt att köra alternativ träning med vissa. Sen har vissa varit med sina landslag och andra har inte kommit hit ännu. I ett fall var det ett tåg som hade blivit inställt. Lite sådana grejer, säger Fondin till SVT Sport.

Men finns det en spricka mellan dig och truppen?

– Det kan säkert vara en eller två som är missnöjda och då kommer det ut så här, och det är tråkigt. Men jag känner mig inte alls orolig.

– Det är också min uppgift att ta vissa beslut som gör att vissa kommer vara supernöjda med mig och andra mindre nöjda med mig. Jag antar att det är så i alla lag. Jag tycker inte det är någon skillnad nu mot när jag har varit här tidigare. Vi har tränat på bra och det har varit många på träningarna.

”Backat mig fullt ut”

Det skrevs om att slitna spelare och belastningsskador efter hård träning. Har träningen gjort att ni har drabbats av skador?

– Nej. Med tanke på att av de som nämndes med namn i artikeln var två med huvudskador, en var gravid och en hade en bruten hand. Jag skulle vilja säga att det är skador som är svåra att leda till träning.

Har du pratat med spelarna om det som skrevs?

– Nej, egentligen inte. Det har varit spelare som har varit måna att ta kontakt med mig och säga ”det här stämmer inte, nu kör vi. Vi står inte bakom det som har skrivits”. Jag har inte behövt lyfta något och föreningen har varit jäkligt tydlig och backat mig fullt ut.

För några dagar sedan publicerade Djurgården en statusuppdatering för truppen. Trots att tio spelare nämndes i artikeln är det inte så illa som det har skrivits enligt Pierre Fondin.

Addo är inte spelklar

Daniela Zamora och Gudrun Arnardottir, Chile respektive Island, kommer tillbaka från landslagsspel på onsdag. Alexandra Takounda är i Sverige, men måste göra sin karantänstid och ska kunna träna i slutet av veckan. Julia Walentowicz, Hayley Dowd och Hanna Stokki får träna för fullt. Det gäller även Louise Hvarfner som är tillbaka från hjärnskakning. Elisabeth Addo, landslagsspelare från Ghana, kommer förmodligen inte vara tillgänglig för premiären då hon inte är i Sverige.

– Vi räknar med att vara 18-19 spelare på träningarna på torsdag-fredag. Några har kommit in sent och har endast hunnit göra fåtal träningar med laget. Man får se lite i premiären, men det är klart man hade önskat att vissa hade tränat en längre period.

KLIPP: Tre frågor om: Var Fotbolls-EM ska spelas?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tre frågor om: Var Fotbolls-EM ska spelas?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer