Örgryte och Gais fick dela på poängen i höstderbyt. Foto: Bildbyrån

Dramatiskt när Gais och Örgryte delade på poängen

Uppdaterad
Publicerad

Alibek Aliev slet av sig tröjan. Han hade precis avgjort ett Göteborgsderby i den 88:e minuten – trodde han. Frisparken som ledde till Gais:arens friläge hade slagits på en rullande boll och domare Jim Pettersson fick lägga brandfilt på derbyglädjen.

– Regeln säger att den inte ska rulla, och jag tycker att det är tufft av en fjärdedomare att att gå in och ta det beslutet. Kul om de skulle gå in och ta det när det är straff och sånt också. Hoppas de vågar ta beslutet hela tiden, inte bara när de känner för det, säger en besviken Gais-tränare Bosko Orovic till C More.

Gais tog ledningen i första halvlek när Johan Hammar halkade på Gamla Ullevis blöta gräs och släppte Simon Silverholt fri med Stojan Lukic.

– Stojan är ju min gamla målvaktskompis och jag har alltid haft svårt att göra mål mot honom. Så jag chippade, det är alltid säkrast när man kommer fri, säger målskytten som precis som Lukic var mångårig i Halmstad till C More.

Tufft, grinigt och stundals vackert

Målet kom efter att Örgryte skapat mest framåt i första halvlek. I den derbytypiska bengaldimman hade de framgångsrikt raderat Gais mittfältsdirigent Dusan Djuric med mer eller mindre schyssta medel. När Djuric väl kom loss visade han varför han en gång i tiden var en av landets mest lovande talanger.

Hans bollvrickande som landade i en yttersida i stolpen efter en timmes förde tankarna till något annat än ett mittenmöte i superettan.

Förutom Djurics finlir höll inte Gais för den delen igen på den fysiska biten.

Över hundra kilo Hakeem Araba fick benen undansparkade av Carl Nyström tidigt i andra halvlek. Engelsmannen tog säkert hand om straffen själv, hans första mål i Öis-tröjan blev tillslut värt en viktig derbypoäng inför 10 012 högljudda göteborgare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.