Djurgården vann knappt mot gibraltiska Europa FC. Foto: Bildbyrån

Drömlottning för Djurgården i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande svenska mästaren Djurgården får ett på pappret enkelt motstånd i playoffet till Europa League. Men det krävs först att de slår den rumänska mästaren Cluj nästa vecka.

Om Djurgården skulle vinna hemmamatchen mot Cluj så möter man vinnaren i matchen mellan finländska Kups och den litauiska mästaren FK Suduva.

För Malmö FF är blir ett eventuellt playoffmotstånd betydligt svårare. Om man slår Lokomotiva Zagreb hemma så ställs man mot den spanska ligasjuan Granada eller Lokomotiv Tblisi från Georgien.

Europa League

Både Malmö och Djurgården spelar hemma i ett eventuellt playoff. Playoffet är det sista steget före gruppspel i Europa League.

Djurgården vann knappt

Den andra EL-rundan spelades igår och Djurgården imponerade inte då de vann med knappa 2-1 mot gibraltiska Europa FC. Malmö slog Budapest Honved med 2-0.

Tredje rundan spelas nästa torsdag och playoffet avgörs den 1 oktober. Gruppspelet inleds den 22 oktober.

ARKIV: Djurgården vidare i Europa League (17 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet