Se målen från Vittsjö mot AIK Foto: Viaplay

Drömmål gav Vittsjö första segern i årets damallsvenska

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan.

Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Den finländska landslagsspelaren, ny från Kif Örebro, skruvade in en frispark i krysset efter dryga halvtimmen och sedan kunde Tanya Boychuk göra 2–0 i 62:a minuten efter en målvaktsretur.

Vittsjö fick storstryk, 0–5 mot Rosengård i premiären, men reste sig och kunde ta första segern.

AIK har inlett den damallsvenska comebacken med två förluster.

Både Växjö och Kif Örebro föll i premiären och såg ut att ta varsin poäng i den andra omgången.

Men på tilläggstid, i den 96:e minuten, avgjorde hemmalaget – tack vare en misslyckad rensning.

Örebros back Beatrice Gärds prickade Växjöforwarden Dessislava Dupuy och bollen studsade i mål.