Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ibrahim Sadiqs mål i spelaren ovan. Foto: Aftonbladet och Bildbyrån.

Häcken klart för Europa League – Ibrahim Sadiq stor hjälte

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken är klart för Europa League-gruppspel i höst.

Hjälte mot Aberdeen blev tvåmålsskytten Ibrahim Sadiq som själv bekräftar att det var hans avskedsföreställning efter 3–1-segern.

– Det var min sista match för klubben, säger 23-åringen i skotsk tv.

Förra veckan tappade BK Häcken 2–0 till 2–2 mot Aberdeen i det första play off-mötet till Europa League på hemmaplan. I kvällens returmöte i Skottland stal Ibrahim Sadiq, som ryktats flitigt till AZ Alkmaar den senast tiden, rubrikerna.

23-åringen visade klass i den första halvleken när han först gav Hisingslaget ledningen genom en vänsterraket strax utanför straffområdet och sedan utökade halvtimmen senare.

Europa League

Sadiq låg bakom allt

Hemmalaget skapade lite nerv i den andra halvleken när Franklin Tebos klumpiga försvarsspel resulterade i en straff som Bojan Miovski förvaltade. Målet gav Aberdeen momentum men sedan var det dags för en viss ghanan att visa upp sig igen.

Ibrahim Sadiq vände ut och in på mittbacken Slobodan Rubezic som sedan kapade talangen. Domaren gav först gult kort för filmning till Sadiq men ändrade sedan beslutet efter en VAR-granskning och straff till Häcken var ett faktum.

Fram klev Amor Layouni som inte gjorde några misstag från elva meter och BK Häcken kliver därmed in i Europa League-gruppspelet till hösten.

”Det var min sista match”

Tvåmålsskytten efter slutsignalen:

– Det betyder mycket och det är historiskt för klubben, säger Sadiq i skotsk tv och bekräftar själv att flyttlasset nu går till Nederländerna:

– Det var min sista match i klubben, säger han och bekräftar att det är AZ Alkmaar som gäller framöver.

Avancemanget gör att Häcken har säkrat cirka 100 miljoner kronor. Gruppspelet lottas under fredagen.

UEFA Europa League

Aberdeen logo

Aberdeen

1 - 3

BK Häcken logo

BK Häcken

Pittodrie Stadium, Aberdeen
Publik: 19237
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet