Divock Origi (i mitten) avgjorde borta mot Newcastle med sitt 3-2-mål med fem minuter kvar. Foto: TT

Drömmen om ligatiteln lever för Liverpool

Newcastle kvitterade och storstjärnan Mohamed Salah bars ut på bår.

Men efter stor dramatik lyckades Liverpool till slut ändå vinna med 3–2 och är ny serieledare i Premier League-fotbollen.

Drömmen om ligatiteln är därmed fortsatt vid liv.

Virgil van Dijk gav Liverpool ledningen. Newcastle kvitterade.

Mohamed Salah gav Liverpool ledningen på nytt. Newcastle kvitterade en andra gång.

När Liverpools skyttekung Mohamed Salah sedan åkte på en otäck smäll med 20 minuter kvar att spela av matchen såg det rejält mörkt ut för det titeljagande bortalaget. Salah jagade en hög djupledspassning och kolliderade sedan när han försökte nå bollen med Newcastles målvakt Martin Dúbravka. Salah blev länge liggandes kvar i gräset innan han tillslut bars ut på bår med huvudet nedgrävt i händerna.

Mohamed Salah skadade sig och blev utburen på bår i Liverpools näst sista ligamatch för säsongen. Foto: Bildbyrån

Ersättaren Origi avgjorde

Men Liverpool vägrar ge Manchester City, som inför den näst sista omgången toppade tabellen med en poängs marginal, någon genväg till ligatiteln. Och paradoxalt nog var det framtvingade bytet i slutändan nyckeln till segern. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid gick Salahs ersättare Divock Origi upp i en höjdduell i straffområdet. Det är oklart om det var hans eller Newcastles Jamaal Lascelles huvud som till slut var sist på bollen, men mål blev det och 3–2-segern var ett faktum.

Därmed går Liverpool upp i serieledning, två poäng före Manchester City, med en match kvar att spela. Pressen är nu på City, som har två matcher kvar och möter Leicester på hemmaplan på måndag.