Se mäktiga vändningen i spelaren ovan Foto: Bildbyrån

Dubbla mål på tilläggstid när Arsenal undvek fiasko

Arsenal såg ut att gå mot en ny svag insats när Aston Villa ledde med 1-0 på ett välfyllt Emirates. Men dubbla mål på tilläggstid gjorde att Arsenal kunde vinna med 2-1. Den svenske tränaren Jonas Eidevall vrålade av ren glädje.

– Vi väntade in de rätta ögonblicken och vann till slut. Det är verkligen viktiga tre poäng för oss. Aston Villa gjorde det verkligen svårt för oss med fem spelare i backlinjen, säger Katie McCabe till BBC.

Domaren hade lagt till tolv minuters tilläggstid i Womens Super League-matchen . I den andra av dessa rann McCabe igenom på vänsterkanten och dunkade in 1-1 i nättaket med stor kraft.

Women's Super League

Nästan direkt efteråt sprang sig Stina Blackstenius fri i djupet men prickade den bortre vänstra stolpen. Arsenals ledningsmål skulle dock komma minuten senare. I den fjärde tilläggsminuten gjorde Alessia Russo 2-1 med ett skott utifrån som målvakten Daphne van Domselaar var nära att rädda men inte klarade av att styra undan.

Stort jubel för inbytta Beth Mead

Den engelska landslagsstjärnan Beth Mead byttes in sent och var delaktig i förspelet till segermålet. Hon har haft en allvarlig knäskada och inte spelat på elva månader.

– Beth Mead, vilken spelare det är. Att se henne komma in inför hemmafansen och det jubel som de gav henne var otroligt att se, säger McCabe.

Blackstenius nära att göra ett sent mål

I slutet av tilläggstiden vände Blackstenius om och var så när att göra 3-1 men en försvarare backade upp van Domselaar och kunde rädda det öppna målet.

Därmed tog Arsenal säsongens första vinst i ligan efter att ha förlorat en match och spelat en oavgjord. Detta inför över 35 000 åskådare på Emirates.

Aston Villa hade inlett med två raka förluster och bara ett gjort mål.