Det blev oavgjort mellan IFK Norrköping och Malmö FF. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Dubbla hörnmål mellan Malmö FF och IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF var på väg att dra ifrån ytterligare i den allsvenska toppstriden.

Men ett sent hörnmål gjorde så att IFK Norrköping fortsatt har häng på de himmelsblå.

–  Jätteviktigt för oss, säger poängräddaren Alexander Fransson.

Toppmachen mellan Norrköping och MFF var länge en ganska jämn historia.

Det var Norrköping som hade matchens första högoktaniga målchans, då Malmö slarvade bort bollen i försvarsposition vilket gav Simon Thern ett jätteläge i straffområdet – men målvakten Marko Johansson kom ut på ett bra sätt och räddade med högerfoten.

Stolpskott av Kiese Thelin

I den andra halvleken tog MFF över mer och mer, och skapade även en del chanser. I början av halvleken var det bara stolpen som stod i vägen när Isaac Kiese Thelin fick ett bra läge. Bollen rensades senare ut till hörna, och den tog MFF tillvara på.

Erdal Rakips hörna gick in mot mål, och ungefär vid målområdeslinjen fick försvararen Franz Brorsson fram högerfoten och vinklade in den med bredsidan – förbi Norrköpings målvakt.

– Jag står i rätt läge. Det är en bra serve, sen är det bara att lägga in den, säger Brorsson till Dplay.

KLIPP: Här varnas Toivonen för en armbåge:

Nytt hörnmål

Malmö hade sedan ganska bra kontroll på händelserna. Men det räckte inte.

I matchens sista ordinarie minut fick laget en hörna, som lades från vänsterkanten. Den studsade fram till Alexander Fransson, som sköt bollen i mål – hans blott andra mål för säsongen.

– De får en hörna från ingenstans, sen dimper den ner. De har lite flyt och gör ett pissmål, säger Franz Brorsson.

”Jätteviktigt för oss”

Det blev matchens sista mål, och Häcken har därmed nu möjlighet att i morgon krympa avståndet till MFF till endast tre poäng, med en match mindre spelad.

– Jätteviktigt för oss. Vi har haft en tyngre period, men det blev seger senast och en poäng i dag och det är otroligt viktigt för oss. Men det är ändå tungt. Trots att vi får in kvitteringsmålet sent så tycker jag att vi spelmässigt inte alls är bra i dag, säger Alexander Fransson till Dplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.