Dubbla mål av Forsberg när Leipzig vann

Emil Forsberg och hans Leipzig fortsätter att ånga på i Bundesliga-fotbollen. Den svenske landslagsstjärnan gjorde två mål när tabelltvåan slog tillbaka nästjumbon Köln med 4–1 på hemmaplan.

Först satte ”Foppa” 2–0 på straff i den 32:a minuten, och med elva minuter kvar av matchen klev han fram igen, den gången på frispark. Ett riktigt klassmål. 28-åringen fick till en perfekt träff och såg bollen segla i en båge över muren och in i vänstra hörnet bakom Köln-målvakten Timo Horn.

Det målet betydde 4–1.

Forsberg är nu uppe i fem fullträffar den här säsongen. Hans Leipzig skuggar serieledande Borussia Mönchengladbach i tabelltoppen och är nu en poäng bakom efter tolv spelade matcher.

Sebastian Andersson höll sig framme på tilläggstid

Även Sebastian Andersson hade en rolig kväll. Anfallaren gjorde ett av målen när hans Union Berlin sänkte just Borussia Mönchengladbach, med svenske Oscar Wendt från start i backlinjen, med 2–0 på hemmaplan. Andersson höll sig framme på tilläggstid och nickade in slutresultatet från nära håll.

Union Berlin ligger elva, nio poäng efter Mönchengladbach.

ARKIV: Se när Foppa blir målskytt i cupen