Elfsborgs Tim Rönning, till vänster, och Joseph Okumu skadade sig båda mot AIK. Foto: Bildbyrån.

Dubbla skador för Elfsborg mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla skador för Elfsborg mot AIK.

Joseph Okumu ådrog sig en hjärnskakning och målvakten Tim Rönning skadade knäet och riskerar att bli borta i månader.

– Jag kände på en gång att det var något som inte stämde, säger Rönning, som vred till knäet redan under uppvärmningen och inte kom till spel i träningsmatchen, till Borås Tidning.

Elfsborgs lagläkare Matilda Lundblad säger till tidningen att det rör sig om en förmodad meniskskada på insidan av knät och att Rönning ska undersökas vidare på måndag.

– Blir det en operation så talar man om två till tre månaders rehab därefter tills man är i fullt spel igen, lite beroende på hur skadan ser ut. Det är ingen idé att gissa, men det är tydligt att det är en meniskskada men inte omfattningen av det, säger Matilda Lundblad.

Ytterligare en smäll för Elfsborg var att mittbacken Joseph Okumu tvingades kliva av med en hjärnskakning efter att ha skallat ihop med Mikael Lustig i slutet av matchen.

– Nu är det först hjärnvila som gäller, säger Matilda Lundblad till Borås Tidning, och pratar om en återhämtningstid på minst tio dagar.

– Det är svårt att ge prognos, men vi kommer hålla koll på honom.

AIK vann matchen med 2-0.

KLIPP: Anders Tegnell: Det krävs för fullsatta läktare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.