Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Bottenmötet mellan Kalmar och Falkenberg var en jojo-föreställning av guds nåde.

Till slut var det dock Falkenbergs dansk Marcus Mathisen som fick stå som hjälte.

I en match med flera vackra mål avgjorde han med matchens fulaste.

De fåtal Falkenbergs-supportrar som hade tagit sig till Guldfågeln Arena i Kalmar fick göra det med lyckliga leenden till slut. Men det var efter en match där deras sinnesstämning måste ha gått från dur till moll och därifrån tillbaka.

För matchen svängde fram och tillbaka som en båt på stormigt hav. Kalmar tog ledningen i den andra halvleken efter en mållös första, och häng nu med här.

De sista 25 minuterna gjordes hela fyra mål. Kalmar inledde med två mål inom loppet av två minuter, Nsima Peter och Anton Wede, och vips så hade Falkenberg vänt.

Blytungt avgörande

Men det var inte slut där. Med fem minuter kvar gjorde Romario sitt andra mål – brassen slog till med ett kanonskott rätt upp i krysset, 2-2.

Men till slut blev det en gul eftermiddag, på stopptid avgjorde dansken Marcus Mathisen – i en rörig situation framför mål tryckte han in det avgörande målet med en klassisk tåpaj och glädjen var enorm.

Segern gör att Falkenberg går upp på kvalplats, dock med en match mer spelad än Eskilstuna som ligger sist, de lagen möts i den sista omgången.

För Kalmar var förlusten tung. Hade laget vunnit hade de varit klara för allsvenskan nästa säsong.