Edin Dzeko, till höger, frälste Roma. Foto: Bildbyrån.

Dzeko och Dybala blåste liv i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Från varsitt håll såg Edin Dzeko och Paulo Dybala till att bli matchhjältar.

Nu tätnar toppstriden i Serie A mellan serieledande Napoli och jagande Juventus.

Regerande mästarna Juventus åkte i kväll till huvudstaden för möte med Lazio och länge såg matchen ut att sluta mållös.

I den 93:e minuten stod dock Paulo Dybala för en strålande prestation och skyfflade in matchens enda mål i bortre hörnet.

Den svartvita delen av Stadio Olimpico exploderade av glädje och tränare Massimiliano Allegri var ett enda stort leende.

Därefter vände Juventus blickarna mot Neapel. Serieledande Napoli, med bara en förlust den här säsongen, tog nämligen emot Roma.

Dzeko vände på steken

Hemmalaget inledde starkt och publikfavoriten Lorenzo Insigne bredsidade in 1-0 – men formsvaga Roma tog sig i kragen.

Med ordentligt flyt skickade Cengiz Ünder in kvitteringen omgående, innan Edin Dzeko visade sin styrka i luftrummet och satte 2-1 med pannan.

Efter halvtidspausen bröt Dzeko in från högerkanten och skruvade in trean inför en lamslagen hemmapublik, som ända sedan Diego Maradonas dagar drömt om ett nytt ligaguld.

Diego Perotti satte spiken i kistan efter ett misstag av förre Roma-spelaren Mario Rui. Dries Mertens tröstmålade på övertid och 2-4 lyste på resultattavlan. Fansen sörjde, men sjöng ändå efter slutsignalen.

Resultatet innebär att Napoli fortfarande leder Serie A med en poäng, men tvåan Juventus har en match mindre spelad. Roma passerar i sin tur rivalen Lazio och är ny tabelltrea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.