Ecuadors Ángel Mena firar efter kvitteringmålet mot Brasilien. Foto: Bildbyrån

Fjäder i hatten för Ecuador – tog poäng mot Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på elva matcher vann inte Brasilien. I mötet med Ecuador i Copa América fick stornationen nöja sig med 1–1.

Framför tomma läktare i Goiania i Brasilien markerade mötet första icke-vinsten för hemmanationen sedan 1–0-förlusten mot Argentina i november 2019.

Men eftersom Brasilien redan står klara som gruppsegrare i grupp B fick spelare som Gabriel Barbosa, Everton, Douglas Luiz, Fabinho och Douglas Luis starta på bänken.

Copa America

Kvittering av Ángel Mena

Backen Eder Militao såg dock till att ge hemmalaget en 1–0-ledning inför halvtidsvilan med ett nickmål. Men första kvarten i andra pressades de gulklädda tillbaka, och i 53:e minuten lyckades Ecuadors Ángel Mena kvittera.

– I första halvan lyckades vi neutralisera deras spelsätt och passa runt bollen och göra mål, men i andra halvan så gjorde de mål och det komplicerade vårt spel. Målet var att vinna men huvudmålet var att avsluta på första plats (i gruppen) och det gjorde vi, säger Brasiliens Paqueta.

Equador tar sig vidare från grupp B som fyra, med tre kryss och en förlust mot Colombia i protokollet.

Venezuela utslaget

Peru besegrade Venezuela med 1–0 i den andra matchen i grupp B, och Peru följer Brasilien, Colombia och Ecuador till kvartsfinalspel, medan Venezuela är utslagna.

Argentina, Chile, Paraguay och Uruguay i grupp A är redan slutspelsklara, men inbördes ordning kommer att fastställas i måndagens matcher, lokal tid

KLIPP: Här gör Colombia ett drömmål mot Brasilien (24 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet