Foto: Bildbyrån

Efter 11 månader – Pauline Hammarlund gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

För knappt ett år sedan slet Häckens anfallsstjärna Pauline Hammarlund av korsbandet. I kvällens toppmöte med Rosengård är 27-åringen tillbaka i truppen. Det meddelar klubben på twitter.

Pauline Hammarlund  är en av lagets vassaste målgörare, men förra säsongen grusades helt av den svåra korsbandsskada hon ådrog sig i en match mot Eskilstuna i damallsvenskan den 22 maj.

Men den senaste tiden har det funnits flera tecken på att anfallsstjärnan är på väg tillbaka. Hammarlund har varit i full träning och både hon själv och Häcken har gett positiva besked om en snart stundande återkomst.

Och lagom till att det vankas stormöte mot Rosengård på hemmaplan, meddelar nu klubben att 27-åringen är tillbaka i truppen. Detsamma gäller Elin Rubensson, som varit borta sedan den allsvenska premiären på grund av skada. Dessutom är Marika Bergman Lundin, som klev av senast mot Kristianstad, spelklar.

”Behöver ställa bra spelare utanför”

Ett välkommet besked för tränare Robert Vilahamn, som nu får en bredare trupp att välja mellan. 

– Alla 21 som tränade är uttagningsbara så det här är första gången jag behöver ställa rätt många bra spelare utanför truppen, sade han till GP efter lagets träning under söndagen.

Pauline Hammarlund vet hur det är att kämpa sig tillbaka efter skada. 2018 hade hon stora problem med knäskålssenorna och under 2019 med en meniskskada.

KLIPP: Tre snygga mål från damallsvenskan (19 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.