Efter anmälan – DO kräver svar av SvFF. Foto: Bildbyrån

Efter anmälan – DO kräver svar av SvFF

Publicerad

Tidigare i juli anmäldes Svenska Fotbollförbundet till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Anmälarna menade att ersättningarna som förbundet delade ut inte var jämställda mellan könen. Nu väljer DO att gå vidare med anmälan.
– Vi har ställt ett antal frågor till SvFF, säger DO:s pressansvarige Clas Lundstedt till SVT Sport.

SvFF har sedan anmälan kom in hävdat att ersättningen är rättvist fördelad mellan könen. Man har dock inte velat offentliggöra några siffror, med hänvisning till att avtalen skrivits under sekretess.

– Vi gör en bedömning av alla anmälningar vi får in. Om vi tycker att det finns anledning att titta närmare så inleder vi en tillsyn, säger DO:s pressansvarige Clas Lundstedt.

DO har nu begärt ett yttrande från SvFF. Innan den 16 augusti ska förbundet svara på frågor gällande ersättning, anställningsförhållanden och i de fall som pengarna inte är lika fördelade, förtydliga och motivera varför fördelningen ser ut som den gör.

– Vi har inte tagit ställning, det är en förutsättningslös tillsyn. Nu får vi avvakta, säger Clas Lundstedt.

SVT söker representanter för Svenska Fotbollförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer