Foto: Bildbyrån

Efter avancemanget – Umeå värvar landslagsmålvakt

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK förstärker truppen inför kommande säsong.

Klubben har gjort klart med den nya zeeländska landslagsmålvakten Erin Nayler, 29.

– Jag känner mig hedrad över att få bli en del av det, säger hon i ett pressmeddelande.

För drygt två veckor sedan tog Umeå en övertygande 6-2-seger hemma mot BP och säkrade därmed avancemanget från elitettan till damallsvenskan.

Nu förstärker man truppen inför nästa års säsong i Sveriges högsta division. Erin Nayler från Nya Zeeland är klar för klubben.

– Jag är väldigt glad över att ansluta till Umeå IK FF och har hört fantastiska saker om tränaren Samuel, om tjejerna i laget, om klubben och vart klubben vill nå. Jag känner mig hedrad över att få bli en del av det, säger hon.

Mångårig landslagsspelare

Nayler har sedan 2013 spelat över 70 a-landskamper för Nya Zeeland och ingick bland annat i landslagets trupp vid VM 2015 och OS 2020.

På klubbnivå har Nayler spelat för Norwest United AFC, som hon lämnade för Lyon 2016. I Frankrike har hon också representerat Bordeaux innan hon lämnade för Reading – en klubb som hon närmast kommer från.

– Erin är en målvakt med många fina egenskaper. Hon kommunicerar och styr laget väl runt om sig, en tydlig ledare på planen. Hennes erfarenheter är förstås väldigt intressanta med spel på högsta internationella nivå, säger huvudtränaren Samuel Fagerholm.

MER UMEÅ: Här attackeras Dahlqvist mitt i intervjun (9 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.