Helsingborgs Anthony van den Hurk lämnar klubben. Foto: Bildbyrån

Efter konflikten – van den Hurk lämnar Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Den nederländske anfallsstjärnan Anthony van den Hurk har gjort det väldigt klart att han vill lämna Helsingborgs IF. Nu är det också klart. Han lämnar för turkiska Caykur Rizespor.

Den 29-årige anfallaren Anthony van den Hurk var viktig för Helsingborg då de i fjol tog sig upp till allsvenskan. I år har han däremot hamnat på kollisionskurs med ledarna.

– Efter träningen i går kom han till oss och sa att han inte kände sig motiverad. Han vill helt enkelt inte vara kvar i klubben, sade tränaren Alvaro Santos till Helsingborgs Dagblad efter matchen mot Häcken.

Nu får han också sin vilja igenom. Han är klar för Caykur Rizespor i den turkiska andraligan.

– Anthony har varit en utpräglad målskytt och en bärande spelare sedan han kom till HIF. Han hade en stark önskan om ett nytt äventyr och vi är nöjda med den överenskommelse vi har nått med Çaykur Rizespor. Det blev bra för båda parter, säger sportchef Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.