Mohamed El-Munir, till vänster i svart, har fått en skallfraktur. Foto: TT/Bildbyrån

Efter skallfrakturen – ingen avstängning för Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic avgjorde derbyt mot Los Angeles FC med sina tre mål. Men mycket av eftersnacket har handlat om en armbåge som tog så illa att den spräckte skallen på en motståndare. Nu står det klart att Ibrahimovic slipper avstängning, erfar LA Times.

Långt in på övertiden hoppade Ibrahimovic och försvararen Mohamed EL-Munir upp på samma boll. El-Munir träffades då olyckligt i tinningen av svenskens armbåge och föll ner i gräset. Röntgenbilderna visar att smällen tog så illa att 27-åringen från Libyen tvingas till operation för en skallfraktur.

Disciplinnämnden i MLS har nu studerat situationen utan att komma till ett enhälligt beslut, skriver LA Times. Därmed slipper Ibrahimovic undan med en varning, om något liknande inträffar igen kan han komma att bli avstängd.

Zlatan gjorde Galaxys samtliga mål i matchen som de vann med 3-2.

I klippet nedan kan du se Zlatans tidigare nämnda hattrick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.