Foto: Bildbyrån

Efter utbrottet – Sebastian Eriksson anmäls till disciplinnämnden

Publicerad

IFK Göteborgs Sebastian Eriksson var ursinnig efter att hans lag tappat sin ledning mot Falkenberg i matchens sista sekunder. Nu har domarteamet anmält Eriksson till disciplinnämnden.

– Anmälan kom in i samband med matchen och det är domarna har valt att anmäla spelaren för olämpligt uppträdande, säger disciplinnämndens sekreterare Pierre Blomqvist till GT.

IFK Göteborg ledde i princip hela bortamatchen mot Falkenberg. I den 96:e minuten kom kallduschen i form av en kvittering. De blåvita tyckte dock att bollen varit över linjen innan inlägget slogs till målnickaren Carl Johansson.

Argast av alla var Sebastian Eriksson vars vredesutbrott hördes i bakgrunden av C Mores matchintervjuer.

Nu väljer domarteamet att anmäla honom för olämpligt uppträdande. Han kan straffas med en tillrättavisning, böter eller en avstängning. Klubben och spelaren har nu fått möjlighet att svara på anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer