Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efterlängtad comeback för Zlatan Ibrahimovic

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har varit borta från spel i 280 dagar.

Men nu är svensken tillbaka. Med en kvart kvar att spela fick 41-åringen hoppa in för sitt Milan i mötet med Atalanta.

– Jag sa att jag skulle få San Siro att gunga, och i dag gungade det, säger han till DAZN enligt Football-Italia.

Senast Zlatan Ibrahimovic spelade en match var den 22 maj i fjol då han fick 18 minuter i Milans möte med Sassuolo. Svensken opererade knäet efter förra säsongen och har varit borta sedan dess.

– Jag har lidit mycket. Under det sista halvåret förra säsongen ville jag, på alla sätt och vis, hjälpa laget, även då jag inte kunde spela. Jag kunde gjort min operation sex månader tidigare, men jag kunde inte göra det när vi kunde vinna Scudetton, säger 41-åringen.

Vill utmana om speltid

I de senaste ligamatcherna, mot Torino och Monza, har han funnits med på bänken utan att få hoppa in, men i kvällens möte med Atalanta fick han äntligen göra comeback när han byttes in i den 74:e minuten.

Något mål blev det inte för Zlatan, men han hyllades stort av publiken och fick i alla fall vara på planen när Junior Messias utökade Milans ledning till 2–0 i den 87:e minuten. Efter matchen berättade han att han ser fram emot mer speltid.

– Jag tillhör nutiden och vill utmana mina lagkamrater om speltid. Annars skulle jag inte vara här. Jag vill inte vara här för vad jag gjorde för fem-tio år sedan. Om jag inte presterar eller bara får spela de sista fem-tio minuterna, då stannar jag hemma. Då är det slut. Jag vill spela hela matchen, säger Ibrahimovic.

Några fler mål blev det inte i matchen och Milan tog därmed en viktig seger i kampen om de åtråvärda Champions League-platserna.

Den 15 mars tar förbundskapten Janne Andersson ut truppen till EM-kvalet. Angående att Ibrahimovic är tillbaka ger Andersson följande kommentar:

”Det är roligt att se Zlatan tillbaka på planen och spela match igen efter en lång rehabiliteringsperiod”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.