Jubel i Elfsborg efter mål mot Kalmar FF. Foto: Bildbyrån.

Efterlängtad seger för Elfsborg

Efter åtta matcher utan seger vann Elfsborg för första gången i allsvenskan sedan i augusti.

3-1 mot Kalmar FF var en efterlängtad seger.

Inte sedan Elfsborg slog Falkenberg med 4-2 den 13 augusti hade Boråslaget vunnit i allsvenskan. Nu är den sviten bruten efter en övertygande insats mot ett blekt Kalmar FF, som är allt mer förankrat i botten av tabellen.

– Jätteskönt, men jag tycker vi har gjort ganska bra prestationer och gjort mål och skapat chanser i de tidigare matcherna, säger Elfsborgs Per Frick till Dplay.

– Så det var framför allt fokus defensivt och att inte släppa till så mycket chanser. Det går inte att släppa in tre mål i matcher, då är det svårt att ta tre poäng, fortsätter han.

Två danskar inledde målskyttet

När skyttekungen Jesper Karlsson lämnat för AZ Alkmaar i Nederländerna så fick andra spelare träda fram som målgörare.

Det blev två danskar som inledde målskyttet. Frederik Holst höll sig framme i den 23:e minuten och dundrade in bollen från nära håll när Joseph Stanley Okumus nick friställde honom i straffområde.

Bara fyra minuter senare förvaltade Jeppe Okkers en genomskärare från Rasmus Alm och kunde helt fri rulla in 2-0.

Kalmar FF hade väldigt svårt att skaka hemmalaget, trots ett par offensiva byten i paus.

Israelsson nätade

Per Frick kunde göra 3-0 på straff sedan Rasmus Alm blivit fälld med dryga halvtimmen kvar och trots att Erik Israelsson reducerade en kvart senare var hemmasegern aldrig hotad.

Kalmar FF är nu sist i allsvenskan. Nästan söndag väntar en viktig match mot nästjumbon Falkenberg.