Elfsborgs Per Frick jublar efter 2-0-målet. Foto: Bildbyrån

Elfsborg bröt trenden mot Brommapojkarna

Elfsborgs dystra trend med tre raka förluster nådde sitt slut mot Brommapojkarna.

Med Issam Jebalis och Per Fricks mål säkrades säsongens första trepoängare via en 2–0-seger.

Issam Jebali bjöd på en delikatess i 75:e minuten. Anfallaren stack i djupet – precis enligt tränaren Jimmy Thelins order – och skapade matchens bästa läge. 26-åringen skottfintade bort Martin Rauschenberg och satte sedan dit 1–0 i målvaktens Nikola Petrics bortre hörn.

Det var ett mål som Elfsborg behövde.

Efter att säsongsinledningen hade resulterat i tre raka förluster – 1–2 mot Malmö FF, 0–1 Kalmar FF och 0–1 Sirius – blev det Jebalis fullträff som visade vägen fram till säsongens första trepoängare.

En rad halvchanser

Men vägen dit var inte den allra enklaste.

Lite snabbare, lite oftare på djupet. Det var Thelins tankar inför Elfsborgs bortamöte med Brommapojkarna.

När strategierna visade sig i praktiken på Grimsta IP:s konstgräsplan skapade laget en del farligheter.

Efter en rad halvchanser fick till slut Alex Dyer ett ypperligt läge att sätta dit ledningsbollen i 29:e minuten, men 27-åringens avslut träffade hälen på backen Mohanad Jeahze och styrdes utanför målvaktens Nikola Petrics stolpe.

– Vi kunde ha gjort det bättre vid några lägen, särskilt jag, sade Dyer till C More efter den mållösa första halvleken.

– Jag kom till några bra lägen i boxen och förväntar av mig själv att det ska vara mål där.

– Jag brukar sätta sådana på träning, och matcher också. Får jag en till blir det mål, garanterat.

Framspelaren Dyer

Alex Dyer fick ingen mer chans av samma dignitet.

I stället låg han bakom Elfsborgs avgörande mål i 75:e minuten.

Mittfältaren slog bollen till Issam Jebali och fick sedan se lagkamraten lura bort en och två BP-spelare innan bollen hamnade i hemmalagets mål.

I 88:e minuten nickade sedan inhopparen Per Frick 2–0.

För Brommapojkarna blev matchen säsongen andra raka förlust. Efter 0–4 mot Hammarby och 0–2 mot Elfsborg väntar en ny tuff uppgift på måndag: en bortamatch mot svenska mästarlaget Malmö FF.