Jesper Karlsson gjorde sin sista match för Elfsborg Foto: Bildbyrån

Mållöst i Jesper Karlssons avskedsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Proffsklara Jesper Karlsson spelade sin sista match för den här gången då Elfsborg mötte IFK Göteborg. Matchen blev så jämn och tät som förväntat. Men någon målfest blev det inte. Trots att bägge lagen bjöd upp, över 30 avslut, så var skärpan framför mål inte den bästa, och 0-0 var ett logiskt resultat.

I inledningen kände lagen på varandra och det dröjde över 20 minuter innan det hettade till. Och det var en supermiss av Göteborgs målvakt Ioannis Anestis som höll på att ställa tilldet. Per Frick, som fick bollen till skänks i straffområdet, lyckades dock inte skapa något av gratischansen.

Men den situationen verkade ha ruskat om matchen en aning. För under resten av halvleken duggade chanserna tätt. Farligast blev det för Göteborg efter ett par av Tobias Sanas hörnor. Joseph Okumu räddade en boll på mållinjen efter en hörna, och Fredrik Holst räddade en annan boll på en annan hörna.

Även Elfsborg hade sina chanser. Anestis tvingades till en fotparad på ett skott från Rasmus Alm.

Många chanser blev det. Men utan den riktiga skärpan.

Nick i ribban

I den andra halvleken turades lagen om att skapa lägen framåt. Elfsborg hade något fler chanser. På stopptid hade Marokhy Ndione matchens chans då han nickade i ribban på ett inlägg från Jesper Karlsson.

Men det kom efter två tillfällen då IFK Göteborg var en felpassning från frilägen. Inbytte Hosam Aiesh var ytterst nära att frispelas i slutet.

KLIPP: Köpenhamn vände mot Blåvitt – på två minuter (17 september 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
FC Köpenhamn firar efter mål mot IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer