Elfsborg mot Göteborg i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Elfsborg besegrade Göteborg – Okkels målskytt

Jeppe Okkels blev enda målskytten i Borås.

Elfsborg bjöd krisande Göteborg på fjärde raka förlusten.

– Vi gör en väldigt bra match i dag, sa Elfsborgs tränare, Jimmy Thelin till Discovery+ efteråt.

Herrallsvenskans enda match under fredagskvällen spelades i Borås. Detta inför över 11.000 åskådare när Göteborg kom till matchen med ett imponerande stort bortafölje.

Det var Elfsborg som tog emot Göteborg, två lag som befinner sig i skilda världar när det kommer till placering i tabellen. Boråsarna ville åt tre poäng för att haka på i guldstriden, medan gästerna slåss för att undvika bottenplaceringarna.

Rättvist ledningsmål

Spelmässigt var det mest Elfsborg i den första halvleken. Det var de guldklädda som höll mest i bollen, ville mest framåt och därför kom också ett rättvist ledningsmål innan halvtidsvilan.

Johan Larsson tog hand om hörnan som Göteborgs grekiske målvakt, Giannis Anestis, boxade ut. Men bollen stannade hos Jeppe Okkels i början av straffområdet. Den 22-åriga dansken la upp bollen åt sig själv och på volley kunde han snyggt trycka in ledningsmålet.

Det blev också den första halvlekens enda mål och spelet pågår i den andra halvleken.

Ett enda avslut på mål

Att det var ett Göteborg som både låg under och var i stort behov av poäng, såg man inte mycket av under den andra halvleken. Gästernas första skott på mål i matchen kom nämligen först i matchminut 75. Ett helt ofarligt avslut, långt utifrån – och där stannade det.

I stället var det Elfsborg som var närmast ytterligare ett mål och detta när Okkels var nära att bli tvåmålsskytt. Men hans fint placerade avslut mot den bortre burgaveln, tog vägen via stolpen ut till inspark.

Fjärde raka nederlaget

Det blev inga fler mål i den här matchen, utan Göteborg inkasserade sin fjärde raka förlust, den sjätte på de sju senaste allsvenska omgångarna.

För Elfsborg var detta matchen som fick förlustsviten att stanna vid tre raka. I och med segern klev boråsarna om Norrköping i tabellen och är fem poäng bakom serieledande Djurgården, med en match mer spelad.

– I första halvlek är vi ganska dominanta och borde stå på fler än ett mål. Får man inte in tvåan är man sårbara i slutet, även om de inte får några större chanser. Men oron finns där, att en felstuds kan räcka för att det ska stå 1-1, sa Elfsborgskaptenen Johan Larsson till Discovery+ efteråt.

MER FOTBOLL: Ny tung förlust för Göteborg – mot Kalmar (28/9 21)