Allsvensk toppkänning för Elfsborg efter stilstudie

Elfsborg är fortsatt att räkna med i allsvenska guldstriden. Och det med besked.

Hemma mot Sirius stängde Boråslaget mer eller mindre matchen redan i första halvlek genom två isländska kanoner och ett oväntat klapp-klapp-mål som frälste hemmapubliken.

– Vi gör en otroligt bra första halvlek, säger målskytt Johan Larsson till Discovery+.

Elfsborgs islänning Veinn Aron Gudjohnsen, som ersatte avstängde Per Frick på topp i startelvan, gav hemmalaget en drömstart med två raka mål i första halvlek.

Ändå var det firma ”Larsson Olsson” som stal uppmärksamheten på Borås Arena.

För strax innan halvtidsvilan kunde Elfsborgsspelarna, i en stilstudie av dribblingar och ett närmast hockeylikt klapp-klapp-spel kollra bort både målvakt och Siriusförsvar – innan Simon Olsson med en sista passning gav Johan Larsson möjlighet att peta in 3-0 i öppen kasse.

Hyllning till ”Simme” efter målet

Efter matchen hyllade målskytten Johan Larsson sin samarbetspartner:

– Ett härligt väggspel med ”Simme”, men det är inte helt osjälviskt där kanske. Han (Simon Olsson) är en fantastisk fotbollsspelare han borde göra mål själv, men han ger bort det till mig och det tackar jag för.

Sirius är skadedrabbat och har haft svårt att vinna på bortaplan under säsongen. På tio bortamatcher har det endast blivit en seger mot Degerfors den 18 september.

Siriustränaren: ”Usel första halvlek”

I andra halvlek kom Uppsalalaget ändå ut mer hungrigt och hade några farliga avslut. Inte minst genom inbytte Nahom Girmai Netabay målfarliga Christian Kouakou, men utan att hitta nät.

– Usel första halvlek. Ska man spela mot Elfsborg på bortaplan har vi inte råd att tappa bollen så många gånger. Matchen dör när vi släpper in 3-0, var Siriustränare Daniel Bäckströms dom i Discoverys intervju efteråt.

Andra halvlek slutade mållös och Elfsborg tog tre viktiga poäng i guldstriden, där laget nu ligger två poäng bakom serieledande Djurgården.

KLIPP: Nannskog hyllar Elfsborgs omställningar (18 oktober 2021)