Dusan Djuric satte bollen till 2-2 från halva planen mot Elfsborg Foto: Bildbyrån

Elfsborg sänktes av Djuric kanon

Uppdaterad
Publicerad

11 mål i två matcher idag. Målfest i svenska cupen och ett av målen kommer etsa sig fast för lång tid framöver. Gais Dusan Djurics kanon från mittlinjen mot Elfsborg.

Allsvenska Elfsborg gästades av Superettanlaget Gais. Gästernas mittfältare Dusan Djuric stod för ett spektakulärt mål fram till 2–2 i den 28:e minuten. 33-åringen skickade dit bollen i nät från halva plan. Gais kunde till slut vinna med 3–2 efter ett avgörande mål av Edin Hamidovic i 52:a. Göteborgslaget Gais är därmed på andra plats, bakom Hammarby, i grupp 8.

tweet

I Stockholm bjöds det på ännu fler mål men där var det bara hemmalaget Djurgården som gjorde dem.

Haris Radetinac har noterats för fler knäskador än gjorda mål de senaste åren.Men i Djurgårdens 6–0-överkörning hemma mot Degerfors i Svenska cupens gruppspel gjorde 32-åringen två av målen och avslutade en nästan tre år lång måltorka.

– Det är fantastiskt. Roligt att spela fotboll igen, sade Radetinac till C More.

Mitt i en formtopp sommaren 2015 slet Djurgårdens yttermittfältare Haris Radetinac av korsbandet i höger knä under en träning.

Knappt ett år senare skadade han samma knä i 2016 års allsvenska hemmamöte med Helsingborg (3–0). Efter bakslaget var Radetinac tillbaka i tävlingssammanhang först i juli förra året.

Den tidigare Mjällbyspelaren gjorde 15 allsvenska matcher under 2017 som avslutades med en tredjeplats i allsvenskan för Stockholmsklubbens del.

”Jättekul för Haris”

På måndagskvällen kickade Djurgården – i vitt bortaställ – i gång årets tävlingssäsong i Svenska cupen-mötet med superettanlaget Degerfors på hemmaplan. För Radetinacs del innebar gruppspelsmötet ett efterlängtat måljubel.

Efter en rörig situation i Degerfors straffområde satte den 32-årige bosniern 1–0 med vänstern i den 16:e matchminuten. Radetinacs första mål i tävlingssammanhang sedan cupmötet med IFK Norrköping (3–1) på Tele2 Arena i mars 2015. Han avslutade sedan målskyttet med en högervolley till 6–0 på tilläggstid i andra halvlek.

-Man märker att vi försöker bli samspelta. Det är tidigt på säsongen, bara Svenska cupen som startat. Allsvenskan börjar i april, sade Haris Radetinac till C More.

Degerfors, som i fjol överraskande bortabesegrade Djurgården med 2–1 i cupens gruppspel och slutade på åttonde plats i superettan, hade alltså inte mycket att säga till om i år. Djurgården var helt överlägset i andra halvlek.

-Bättre än förra året. Många vackra mål, många fina anfall. Det var jättekul för Haris att han fick göra mål, sade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More.

Stockholmarnas övriga fullträffar kom från Kerim Mrabti, Jonathan Augustinsson (första tävlingsmålet i Dif-tröjan) och tvåmålsskytten Tino Kadewere (framspelad av Radetinac till 4–0).

De tre poängen innebär att Dif leder Svenska cupens grupp 3 på målskillnad före Frej som på söndagen skrällde mot exallsvenska Jönköpings Södra (2–1). Frej och Djurgården möts i en tidig gruppfinal i Täby på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.