Emil Forsberg nätade för sitt New York. Foto: Apple TV

Emil Forsberg låg bakom New York Red Bulls seger – slog till med frisparksmål

Två mål, varav en högklassig frispark, inom två minuter.

Emil Forsberg var på spelhumör när New York Red Bulls besegrade Charlotte med 3–1 natten till torsdag.

– Jag har väntat på det där frisparksmålet. En fantastisk känsla, säger svenske 32-åringen efter matchen.

Efter en mållös första halvlek vaknade NY Red Bulls med Emil Forsberg i spetsen med drygt 20 minuter kvar av matchen.

I den 74:e minuten fick New York-laget frispark i ett farligt läge. Då visade svenske 32-åringen sin klass när han skruvade in ledningsmålet.

102 sekunder senare var det dags igen. Den här gången placerade Forsberg in 2–0 efter fint förarbete från Lewis Morgan.

Laget vann slutligen med 3–1 och klättrar till en fjärdeplats i den haltande östra tabellen – åtta poäng bakom Inter Miami.

– Jag har väntat på det där frisparksmålet. Jag hade lite otur i vissa matcher så äntligen gick den in. En fantastisk känsla, såklart, säger Forsberg efter matchen.