Emil Forsberg jublar efter sitt 3-1-mål. Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg skickade Leipzig till final

Emil Forsbergs RB Leipzig är klart för final i den tyska cupen efter att ha vunnit mot Hamburg med 3-1. Forsberg själv skickade in det avslutande 3-1-målet med ett skott som borrade sig in i det vänstra hörnet.

Leipzig fick en smakstart i den tyska cupsemifinalen mot klassikerlaget Hamburg när den danske anfallaren Yussuf Poulsen nickade in ledningsmålet redan i den tolfte minuten. Hamburg kunde emellertid replikera tolv minuter senare när Bakery Jatta skickade in bollen.

I den andra halvleken dröjde det bara sju minuter innan Leipzig tog ledningen igen. Den gång genom att Vasilije Janjičić gjorde ett snöpligt självmål efter att Emil Forsberg, som spelade från start, varit framme och stört.

I den 73 minuten fick sedan Forsberg, kröna insatsen med ett mål när han klev in från sin vänsterkant och avlossade ett skott som letade sig in i målvaktens högra hörn. Kort därefter blev den svenske stjärnan utbytt.

I final får Leipzig möta vinnaren av matchen Werder Bremen och Bayern München som avgörs i morgon onsdag.