Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Krafth. Foto: TT

Emil Krafths kritik mot spelschemat: ”Inte bra för någon”

Uppdaterad
Publicerad

Skadekris råder i landslaget.

Då riktar Emil Krafth kritik mot det täta spelschemat i Nations League.

– Det är inte bra för någon. Skaderisken är jättestor, säger försvararen.

Sverige står utan en rad spelare under den nuvarande landslagssamlingen. Tidigare i dag meddelades att Jesper Karlsson och Carl Starfelt åkt hem med skador. Sedan tidigare saknas skadade Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander och dessutom är Alexander Milosevic tveksam.

Försvaret är således sargat. En av de tillgängliga backarna är Emil Krafth. Han säger att spelschemat i Nations League – där man nu spelar fyra matcher på elva dagar – inte är rimligt i det här skedet av säsongen.

– Det är slutet på allas säsonger. Folk är slitna och folk går sönder. Sedan ska man komma hit och spelar fyra matcher på kort tid, det upplägget är inte jättebra. Spelare kommer redan från tuffa förhållanden, säger 27-åringen som tillhör Newcastle.

Han fortsätter:

– Det är inte bra för någon. Skaderisken är jättestor och allt som kommer med det. Så vi får gå runt på många spelare. Ingen klarar fyra 90-minutare på kort tid.

På söndag spelar Sverige mot Norge.

KLIPP: Kulusevskis klassmål mot Slovenien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.