Daniel Nannskog vill se Alexander Isak från start i Blågult. Foto: Bildbyrån

”En klubb som Real Sociedad sätter inte 100 miljoner på bänken”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Nannskog tror och hoppas att Real Sociedad är rätt klubb för Alexander Isak.

– Det viktigaste är att tränaren vill ha honom, att han tror på honom, säger SVT:s expert inför flytten från Nederländerna till Spanien.

Sedan Alexander Isak lånades ut från den tyska storklubben Dortmund till den mindre nederländska klubben Willem II blev det plötsligt fart på hans karriär igen. De många målen och dessutom succén i landslaget har gjort att nya klubbar vill köpa loss Isak från bänken i Dortmund.

Och det blev Real Sociedad från baskiska San Sebastian, nia i spanska ligan i våras, som köpte loss Alexander Isak från Dortmund. Enligt spanska medier var Real Sociedad villigt att betala 100 miljoner kronor för Isak.

– En klubb som Real Sociedad sätter inte 100 miljoner på bänken, det har de inte råd med. Så det är ett tecken på att de verkligen vill ha honom, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

”Viktigaste är att han får spela”

Nannskog trycker på det självklara: att en ung svensk landslagsspelare verkligen måste få spela för att utvecklas.

– Det viktigaste är att han får spela, och jag tror att chansen är större i ett spanskt mittenlag, än i ett topplag. Det får inte bli en ny situation med bänknötande.

– Känslan är att det här blir bra. Real Sociedad är inget Alaves eller Getafe, utan en klubb med anor och som satsar högre, som har en hunger att nå Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.