Engbloms succé fortsätter – två mål på två minuter

Pontus Engbloms återkomst till Sundsvall har varit succéartad.

I dagens 2-0-vinst mot Örgryte gjorde anfallaren två nya mål inom loppet av två minuter.

Hemvändaren har nu gjort åtta av Sundsvalls tolv mål i år.

Mot Västerås senast var första gången för säsongen som Pontus Engblom lämnade en fotbollsplan mållös i år, då blev det ”bara” en assist för 28-åringen. Men ikväll visade anfallaren återigen sin betydelse för sin moderklubb när slog till med två nya mål i segern i 2-0-segern mot Örgryte på Gamla Ullevi.

– Det har rullat på bra. Det funkar bra spelmässigt. Jag tycker återigen vi gör en bra bortamatch, säger en ödmjuk målkung till Dplay om den senaste tidens galna form.

1-0 kom i 48:e. Engblom med en löpning rakt mot mål och ett precist inlägg från lagkamrat Dennis Olsson. Rätt man på rätt plats och kapten Engblom kunde stöta in bollen från drygt 1,5 meter från mål.

Bara två minuter senare kom tvåan. Frispark från Johan Blomberg hittade en sopren Engblom som efter en lurig löpning stod helt utan markering. Inga problem alls för nyförvärvet från Norge att dubbla Sundsvalls ledning, hans åttonde mål försäsongen och forwarden har nu gjort åtta av Sundsvalls tolv mål för säsongen.

Fler mål blev det inte och segern innebär att ”Giffarna” går upp i serieledning med fjorton poäng på sex matcher.