Engelsk vändning säkrade gruppseger

Den avslutande matchen i grupp fyra i Nations Leagues A-division mellan England och Kroatien var på alla sätt och vis en match med allt på spel. Vinst innebar gruppseger och Nations League-finalspel. Förlust innebar sistaplats och degradering till b-divisionen. Oavgjort? Då skulle det tredje laget i gruppen, Spanien, ta förstaplatsen. Det blev till slut England som vann med 2–1 – men det satt långt inne.

När Andrej Kramaric vände, vred och sköt in 1–0 till Kroatien i den andra halvleken såg det ut som att laget från Balkan var på väg mot slutspel och seger.

England ville dock annat.

Först kvitterade Jesse Lingard i den 78:e minuten, fem minuter efter att ha bytts in i matchen. Och i den 85:e minuten prickade Harry Kane rätt, efter sju raka landskamper utan mål, och skickade England vidare.

Britterna får därmed tampas med Portugal plus två andra ännu ej klara gruppsegrare om historiens första Nations League-pokal i juni nästa år.