Elin Rubensson dominerade på det centrala mittfältet under VM, nu jagas den svenska landslagsstjärnan av flera toppklubbar. Foto: Bildbyrån

Efter VM-succén – engelska ligan lockar Elin Rubensson

Uppdaterad
Publicerad

Efter VM-succén kan Damallsvenskan och BK Häcken snart vara ett minne blott för Elin Rubensson. Den svenska landslagsstjärnan jagas av flera europeiska toppklubbar.

– Jag är öppen för det mesta, säger Rubensson till SVT Sport.

VM blev ett succémästerskap för Elin Rubensson, som hyllades stort i fotbollsvärlden. Inför mästerskapet handlade mycket om vem som skulle ta över ”Seger-rollen” på det centrala mittfältet, Rubensson är inte förvånad att det blev hon.

– Jag har spelat på den positionen i ett års tid i Damallsvenskan så för mig var det ingen överraskning. Men det var absolut kul att få visa det för alla andra också.

”Inget jag valt själv”

Rollen på det centrala mittfältet är där Rubensson trivs som bäst, men under karriären har hon gjort sig känd för att vara en spelare som kan användas på många positioner.

– Det är inget jag har valt själv, utan det har handlat mycket om var laget behöver mig och vilken tränare jag haft. Men det är alltid centralt jag trivs bäst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Efter succén på VM har flera storklubbar visat intresse för den svenska landslagsstjärnan. Tottenham och Arsenal, båda med svenska tränare, är två av lagen som pekas ut.

– Jag är öppen för det mesta, men det är klart att i England har det hänt väldigt mycket och det är en väldigt spännande liga. Många storklubbar som satsar och många bra matcher, säger hon och lägger till:

– Nu efter sommaren känner jag verkligen att jag kan prestera på den allra högsta nivån, så det är klart att det hade varit häftigt att testa på det dagligen.

Måste klaffa med familjelivet

Rubensson har spelat i Damallsvenskan under hela karriären. 2020 blev hon mamma för första gången och även om det är mycket som lockar med utlandsspel är hon tydlig med att det måste klaffa med familjelivet.

– Det är ju inte så att jag bara kan ta mitt pick och pack och flytta på en dag. Jag har en familj och vi har alltid bott i Sverige, men jag tror att alla tre skulle se det som ett spännande äventyr.

KLIPP: Rubensson efter svenska VM-bronset: ”Roligt att tysta en arena” (19 augusti 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Rubensson njöt av att tysta australiensarna på läktaren. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.