Chloe Kelly fällde avgörandet i straffläggningen – direkt efter var hon framme och tröstade Nigerias målvakt Foto: Bildbyrån/Viaplay

England till kvartsfinal efter straffdrama mot Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Åttondelsfinalen mellan England och Nigeria gick till straffar där England vann och är därmed klart för kvartsfinal.

Stor hjälte blev Chloe Kelly som efter sin avgörande straff tröstade Nigerias målvakt och skyddade henne från tv-kamerorna.

Nu hyllas hon på sociala medier för sitt agerande.

Nigeria höll inte tillbaka i åttondelsfinalen mot regerande Europamästaren England. De limegrönklädda inledde matchen lovande där Leicester-födda Ashleigh Plumptre hade ett skott i ribban efter dryga kvarten.

Ett ledningsmål hängde i luften för England när domaren Melissa Borjas plötsligt pekade på straffpunkten tio minuter innan paus. Rachel Daly föll lätt till marken efter en duell med Rasheedat Ajibade och Borjas ändrade sedan sitt beslut efter en VAR-granskning.

Andra ribbträffen för Nigeria

Nigeria inledde den andra akten med en ny ribbträff, den här gången efter en nick från Kanu. Lagen fick inte hål på varandra under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Trots numerärt överläge, efter James hjärnsläpp, lyckades Nigeria inte avgöra och åttondelsfinalen gick till straffar.

Georgia Stanway inledde med att skjuta utanför men England vann till slut straffläggningen med 4–2 efter Chloe Kellys avgörande straff. Mitt i glädjescenerna gick hjälten fram och tröstade Nigerias målvakt som bröt ihop efter avgörandet.

”Vi gräver djupt”

– Det känns otroligt. Vi klarar av allt som kastas på oss. Vi gräver djupt och tror på vår förmåga. Det här laget är speciellt. Vi kommer fortsätta att driva på framåt och det finns mer att hämta, säger huvudpersonen Kelly.

Nigerias målvakt Chiamaka Nnadozie efter uttåget:

– Det är ett nedslående resultat men jag är så stolt över det här laget. Vi visade hela världen vad vi är gjorda av. Vi kommer gå tillbaka till ritborde och arbeta på våra misstag och komma tillbaka igen.

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play.

Se även: Lauren James får direkt rött kort efter hjärnsläppet

VM

England logo

England

4 - 2

0-0 (Fulltid)

Nigeria logo

Nigeria

Suncorp Stadium, Brisbane
Publik: 49461
Domare: Melissa Borjas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.