England hoppas kunna ta ännu en seger i VM Foto: Bildbyrån

England ser fram emot ännu ett rivalmöte

Uppdaterad
Publicerad

Efter premiärsegern mot den brittiska rivalen Skottland med 2-1 så siktar England på ännu en trepoängare när Argentina står för motståndet. Och det är ett Argentina som kommer från en defensivt stark insats där de chockade Japan med att ta en poäng efter att ha spelat 0-0.

Det är två länder som geografiskt ligger långt ifrån varandra, nästan 970 mil fågelvägen mellan ländernas gränser. Men trots det så är det en stor rivalitet mellan länderna, och det på grund av tidigare möten mellan herrarna. I varje fall om man ska tro Englands tränare Phil Neville.

– Det finns en lång historia mellan länderna. När du tänker tillbaka på 1986, Michael Owens mål, och 1998 med David Beckham när de slog ut oss, säger han till BBC.

– När vi kollade på den här gruppen så såg man rivaliteten med Skottland och med Argentina. Vad du har här är fotbollshistoria.

Neville tror att det blir viktigt för de engelska spelarna att hantera just rivaliteten för att kunna spela tillräckligt bra.

”Måste hantera känslorna”

– Precis som i matchen mot Skottland så måste vi hantera tillfället och känslorna, säger han.

I England saknas fortfarande Toni Duggan, som är borta med en lårskada. Men det är inte långt kvar innan anfallaren, som till vardags spelar i Barcelona, kan spela. Neville säger att matchen mot Argentina kommer bara någon dag för tidigt för att hon skulle kunna vara med.

Argentina kommer från en riktig skräll där de kryssade mot Japan, som varit i två raka finaler. Poängen var landets första någonsin i VM, och den kom mot sjunderankade Japan. Men nu står England, rankat trea i världen för motståndet, så den Argentinska defensiven måste fortsatt spela på topp för att ha en chans att plocka ytterligare poäng.

Avspark för matchen 21.00.

VM

England logo

England

1 - 0

Argentina logo

Argentina

Stade Océane, Le Havre
Publik: 20294
Domare: Qin Liang

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.