Luke Shaw blev utvisad – efter två gula på 54 sekunder. Foto: Viaplay

England slog Italien – Luke Shaw utvisad

England har fått en smakstart på EM-kvalet.

I kväll besegrade man Italien på bortaplan med 2–1.

Samtidigt blev Luke Shaw utvisad – efter att ha fått två gula kort på 54 sekunder.

Under sommaren 2021 vann Italien EM-finalen mot England på straffar. I kväll fick engelsmännen ta revansch när EM-kvalet inleddes i Neapel. Declan Rice skickade in 1–0 i den första halvleken efter en hörna.

Tätt innan halvtidsvilan utökade England, och det genom Harry Kane. Anfallsstjärnan blev historisk när han placerade in 2–0 från straffpunkten. I och med målet har Kane gjort flest landslagsmål i Englands historia.

Anfallaren passerade Wayne Rooney, som tidigare hade rekordet på 53 gjorda landslagsmål under sin karriär.

Mateo Retegui reducerade förvisso i den andra halvleken, men det räckte inte för att Italien skulle hitta tillbaka in i matchen. Under matchens slutskede stal i stället engelska vänsterbacken Luke Shaw rubrikerna.

Först varnades 27-åringen för maskning – och 54 sekunder senare fick han sitt andra gula kort efter en tuff tackling.

I samma EM-kvalgrupp som England och Italien spelar även Nordmakedonien, Ukraina och Malta.

Se Luke Shaws utvisning i spelaren ovan.