Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leah Williamson. Foto: Bildbyrån

Williamson: ”Inte slutet på en resa, utan början på en”

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens EM-mästerskap har lyft damfotbollen.

Det menar England lagkapten Leah Williamson, som också menar att det förändrat samhället i stort.

– Jag vill att det här ska bli en referenspunkt för framtiden, säger hon.

Inför EM-turneringen pratades det om att mästerskapet skulle bli det största som varit för damfotbollen. Både när det kommer till intresse men också publik. Något man har uppnåt.

England lagkapten, Leah Williamson, menar att turneringen inte är slutet på damfotbollens utveckling utan början. Men också att det handlar om så mycket mer än bara sporten.

– Det här har inte bara varit en förändring för damfotbollen, men också för samhället i stort, hur man ser på oss. Och jag tror att morgondagen (läs i dag) inte är slutet på en resa, utan början på en, säger hon inför finalen.

Fullsatt final mot Tyskland på Wembley

Finalen mot Tyskland spelas på Wembley och det väntas bli fullsatt. Vilket skulle innebära en publiksiffra på drygt 90 000.

– Det är klart att det är mitt jobb att gå ut och vinna. Men jag tror att när vi kollar tillbaka på turneringen i helhet, så har vi startat någonting. Och som jag sa, så tror jag är morgondagen är starten. Jag vill att det ska vara början. Jag vill att det här ska bli en referenspunkt för framtiden, och inte kolla tillbaka på vad som har varit.

EM-finalen sparkar i gång klockan 18.00 men SVT2/Play sänder från och med klockan 17.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.